Varikosel Rahatsızlığı için Ameliyatsız Çözüm

13.07.2017 10:59

Varikosel Rahatsızlığı için Ameliyatsız Çözüm

Varikosel, erkek yumurtalıklarından çıkan damarların aşırı genişlemesine ve buna bağlı meydana gelen ağrı, kısırlık veya yumurta küçülmesi gibi problemlerin tamamına deniyor. Kişi hayatını olumsuz etkileyen varikosel, artık açık cerrahi müdahaleye gerek duyulmadan da tedavi edilebiliyor.

Yumurtalıklardan çıkan toplardamar içerisindeki kan akımının kapakçık yetersizliğinden dolayı kalbe doğru değil de, geriye dönük akması sonucu meydana gelen damar genişlemesi ve yüksek basınç varikosel olarak ifade ediliyor. Kişi de; ağrı, sancı, kısırlık ve yumurta küçülmesi gibi semptomlara neden olan rahatsızlıkla ilgili uygulanan açık cerrahi bağlama yöntemi, iyileşme sürecinin uzaması ve tekrarlaması nedeniyle dezavantaj yaratıyor. Günümüzde varikosel hastaları için uygulanmaya başlayan ve modern bir yöntemi ifade eden varikosel embolizasyonu; erken iyileşme imkanı ve kesi gerektirmemesi nedeniyle tercih ediliyor.

Varikosel embolizasyonu nasıl uygulanıyor?

Kapakçık yetmezliğinden dolayı yumurtalıklara doğru hücum eden kanın kesilmesi için ince teller yardımıyla yumurtalıklardan çıkan toplardamarlara giriliyor. Burada “ıkınma” hareketiyle toplardamardaki kaçaklar ve genişleyen damarlar tespit ediliyor. Yumurtalık ve karın arasındaki kapalı geçiş noktası olarak ifade edilen inguinal kanal seviyesine pıhtılaştırıcı sarmallar ve glue köpük uygulanıyor. Pıhtılaştırıcı sarmal ve glue köpük uygulaması ayrıca; pelvis kısmının 3’de 1’i, spermatic venin katılım noktasının 2 cm aşağısında ve kollateral ağızlaşmasında tekrarlanıyor.

Tedavi sonra 4 saat istirahat

İşlem sonrasında hastanın bir süre dikkat etmesi gerekenlere uyması bekleniyor. Tedavinin tamamlanmasından sonra 4 saat bacak bükülmeden yatakta istirahat edilmesi gerekiyor. Hastanın dinlenme süreci boyunca bol sıvı tüketmesi tavsiye ediliyor. Aksi bir şey söylenmedikçe de, yemeklerini yemeye devam edebiliyor. Hastanın normal hayatına dönmesi birkaç günü bulabiliyor. Bu süre içerisinde doktor kontrollerinin aksatılmaması da gerekiyor. 

 

İletişim

Prof.Dr.Fahrettin Küçükay ESOGÜ Tıp Fakültesi Girişimsel Radyoloji bölümü Kat 0
ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi 26480 ESKİŞEHİR/TURKEY
Telefon:
+90 222 239 29 79 dan 2860
Danışman sekreterlik
Tülay Başal
+90531 904 03 89

Bu sitenin amacı sağlığı koruyucu ve geliştirici nitelikte, toplumu bilgilendirmeye yöneliktir. Bu site herhangi bir ticari kaygı taşımamakta olup hastaları ve konu ileilgili doktorları bilgilendirmek amacıyla tasarlanmıştır. Reklam, övünç, haksız rekabet kaygısı taşımamaktadır. Tanı ve tedavinin kesinlikle uzman bir doktor tarafından yapılması gerekmektedir. Bu sitedeki bilgiler hastaların tanı ve tedavisinde geçerliliği doğrulanmadan kullanılamaz. Bu sitedeki bilgiler konu ile ilgili tıbbi kılavuzlardan, güncel araştırmalardan, konu ile ilgili uzman kişilerin görüşlerinden faydalanılarak bilimsel doğruluğu ortaya koyularak kanıta dayalı tıp kuralları çerçevesinde hazırlanmıştır.

The purpose of this site is to protect and improve health and to inform the society. This site does not carry any commercial concerns and is designed to inform patients and doctors about the subject. It is not concerned with advertising, boasting or unfair competition. Diagnosis and treatment must be done by a specialist doctor. The information on this site cannot be used without validation in the diagnosis and treatment of patients. The information on this site has been prepared within the framework of the rules of evidence-based medicine by demonstrating its scientific accuracy by making use of relevant medical guides, current research, and opinions of experts on the subject.
fkucukay@hotmail.com